- 
Arabic
 - 
ar
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Italian
 - 
it
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es
Turkish
 - 
tr
Serbian
 - 
sr
najatraktivnije lokacije u podgorici

Najatraktivnije lokacije u Podgorici

U narednom tekstu, vodićemo vas kroz najatraktivnije lokacije u Podgorici za život, i pružiti informacije o vrstama stanova i cijnama najma na osnovu našeg iskustva u posredovanju pri dugoročnom iznajmljivanju nekretnina.

Podgorica je grad manjih razmjera, ali nudi bogat izbor naselja i raznovrsnost stambenih prostora.
Iznajmljivanje stanova u Podgorici, bilo na kratke ili dugoročne periode, postalo je izuzetno traženo.. Gotovo u svakoj stambenoj zgradi postoji stan koji je dostupan za izdavanje.

Pri traženju stana za dugoročan najam, mnogi faktori su bitni, uključujući strukturu, opremljenost i cijenu stana. Međutim, jedan od ključnih faktora za uspješno izdavanje često je – lokacija.

Prosjek navedenih cijena je prema istraživanjima za 2023. godinu.

City kvart

Počećemo  sa najnovijim i modernim naseljem City kvart.

Ovo naselje je idealno za mlade, poslovne ljude i studente. Građeno je tako da pruža sve potrebne sadržaje na dohvat ruke, uključujući prodavnice, kafiće, restorane, šoping centre, banke, poštu i teretane. Najčešće se iznajmljuju garsonjere, jednosobni i dvosobni stanovi, obično potpuno opremljeni. Cijene namještenih garsonjera u City Kvartu se kreću od 250€ do 350€ mesečno, jednosobnih stanova od 450€ do 550€, a dvosobnih stanova od 600€ do 750€.

Preko Morače

Preko Morače je jedno od najpoznatijih i najstarijih naselja u Podgorici, sa mnogo stambenih prostora različitih struktura. Većinom se radi o klasičnim starijim zgradama, neke od njih su renovirane  i prilagođene savremenom načinu života.

Naselje je bogato kafićima, restoranima, hotelima, bankama, prodavnicama, igralištima i parkovima. Najčešće se iznajmljuju jednosobni i dvosobni namješteni stanovi, sa mesečnim kirijama od 400€ – 550€ kada su u pitanju jednosobni stanovi Preko Morače, dok cijena za dvosobne stanove varira od 500€ do 700€, zavisno o lokaciji i kvalitetu zgrade.

Centar

Iako se život u Podgorici preselio u prethodna dva naselja, centar grada i dalje ostaje ekskluzivna i tražena lokacija za dugoročno iznajmljivanje stanova. Iako nema mnogo novih zgrada, centar je prepun sadržaja, uključujući institucije, banke, hotele, butike, parkove, stadion, klubove.

Parking mjesta su rijetka i često se naplaćuju po satu. Najčešće se iznajmljuju garsonjere i jednosobni stanovi, po cijenama od oko 300€ do 350€ kada su u pitanju garsonjere, dok cijena za jednosobne stanove iznosi oko 400€ do 550€ na mjesečnom nivou.

Blok 5 / Blok 6 / Blok 9

Blok 5/6/9 su jedni od najljepših i mirnijih kvartova u Podgorici, idealni za porodični život. Ovde je teško naći slobodne stanove, jer ljudi koji se doseljavaju obično ostaju dugi niz godina. Naselje je dobro opremljeno, sa školama, vrtićima, prodavnicama, parkovima i kafićima. Stanovi se često iznajmljuju na duži period, posebno trosobni, po cijenama od 600€ do 800€ mjesečno.

Blok 6 je sličan Bloku 5, ali ima više novijih stanova koji su dostupni za iznajmljivanje, dok je Blok 9 dio sa najnovijim stambenim objektima u tom dijelu.

Često su traženi jednosobni stanovi po cijenama od 400€ do 500€ mjesečno.

Stari Aerodrom

Stari Aerodrom je postao popularan kvart za iznajmljivanje u poslednjim godinama zbog modernizacije i nove izgradnje. Normalove zgrade u blizini kružnog toka su posebno poznate.

Ovdje se često iznajmljuju jednosobni stanovi po cijenama od 400€ do 500 €  mjesečno.

Momišići

Momišići su posebno interesantan kvart za studente jer se u blizini nalaze Ekonomski i Pravni fakultet.

Najčešće se iznajmljuju garsonjere i jednosobni stanovi, sa cijenama od 300€ do 400€ mjesečno, zavisno o veličini i opremljenosti.

najatraktivnije lokacije u podgorici

Najatraktivnije lokacije u Podgorici – prosjek cijena za 2023. godinu

Ove lokacije nude različite opcije za iznajmljivanje stanova u Podgorici, zavisno o vašim potrebama i budžetu.

Važno je razmotriti svoje prioritete i želje kako biste odabrali pravu lokaciju za svoj dugoročni najam stana.

U 2023. godini, tržište nekretnina u Crnoj Gori doživjelo je značajne promjene. Cijene zakupa stanova su drastično skočile, čak i do 40% u odnosu na prethodne godine.

Za one koji su u mogućnosti, preporučujemo razmatranje opcije kupovine stana kao dugoročnog investicionog rešenja. Na našem sajtu možete pregledati bogatu ponudu stanova kako za zakup, tako i za kupovinu.

Savjetujemo Vam da ostanete na našoj web stranici www.talumamontenegro.me i jednostavnim klikom na NEKRETNINE u glavnom meniju, istražite mogućnosti na tržištu nekretnina u Crnoj Gori.

Agencija za nekretnine Taluma Montenegro u Podgorici, ul. Radoja Dakića 20, City Kvart.

Ostali tekstovi

Compare Listings

Title Price Status Type Area Purpose Bedrooms Bathrooms