- 
Arabic
 - 
ar
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Italian
 - 
it
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es
Turkish
 - 
tr
Serbian
 - 
sr

Kako pronaći dobrog agenta za nekretnine

Kupovina, prodaja ili rentiranje nekretnine može da bude stresan posao, pa je pronalaženje dobrog agenta ključna stvar u ovom procesu. Dobar agent će Vam ukazati na eventualne nedostatke u dokumentaciji, zaštiće Vas ugovorom i u Vaše ime će razgovarati sa notarom, advokatom i bankom. Javljaće se svim zainteresovanim kupcima/zakupcima/vlasnicima i pregovaraće u Vaše ime. Pratiće kompletan proces i vodiće evidenciju o tome ko se interesuje za Vašu nekretninu.

Dobar agent je dobra investicija, uštedjeće Vam vrijeme, ali i novac. Otkrivamo Vam nekoliko savjeta na koje treba da obratite pažnju kada tražite osobu kojoj ćete povjeriti kupovinu, prodaju ili rentiranje svoje nekretnine:

1. Uzmite agenta koji ima dosta nekretnina i klijenata

U ovom slučaju “što više to bolje”. Tražite renomiranog agenta/agenciju za nekretnine, a posebno obratite pažnju koliko nekretnina nude – to je glavni pokazatelj da li im klijenti vjeruju.

2. Istražite agenta/agenciju na svim platformama

Raspitajte se koliko posluju, da li imaju poslovni prostor, da li imaju dosta zaposlenih, da li imaju sajt, da li redovno ažuriraju društvene mreže, ulažu li sredstva u marketing, da li su vidljivi? Sve su ovo dobri znakovi da je agent/agencija konstantno rade na unaprijeđenju svog biznisa. Agencije koje nemaju poslovne prostore, ne ažuriraju svoje društvene mreže ili su ih pak juče napravili, ulivaju određenu dozu nepovjerenja kod klijenata.

3. Dobra komunikacija

Agent mora da Vam bude dostupan i da sa njim imate jasnu komunikaciju. Izbjegavajte agente koji nemaju vremena da uzvrate poziv ili Vam ne daju jasne odgovore.

4. Tražite preporuku od porodice i prijatelja

Najbolje je ići “na preporuku”. Ukoliko je neko od Vaših bližnjih imao dobro iskustvo sa agentom/agencijom za nekretnine, velika je vjerovatnoća da će ta osoba uspjeti i Vama da pomogne.

5. Definišite šta za Vas znači “dobar agent”

Ne moraju svi da imaju isto mišljenje oko toga šta je najbolja ponuda, pa odaberite agenta/agenciju koja odgovara vašim afinitetima i sa kojim/kojom se Vi osjećate sigurno i zaštićeno.

Ostali tekstovi

Compare Listings

Title Price Status Type Area Purpose Bedrooms Bathrooms